niedziela, 10 listopada 2013

Penne z cukinią i łososiem - przepis


Jeśli nie macie pomysłu na obiad, polecam wypróbować mój przepis na penne z cukinią i łososiem. Jest naprawdę pyszne!

Penne z cukinią i łososiem
(na 3 porcje)

Co potrzebujemy:

1,5 szklanki makaronu penne
dwie cukinie
100 g łososia norweskiego
czarne oliwki
oliwę do smażenia
pesto (może być gotowe)
2 ząbki czosnku
przyprawa Vegeta Natur do zapiekanek
ser parmezan do posypania
koperek do posypania

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente według opisu na opakowaniu w wodzie z solą i odrobiną oliwy. W międzyczasie kroimy cukinię w talarki, a następnie na połówki. Wrzucamy cukinię na patelnię z gorącą oliwą, smażymy ok 10 minut. następnie dodajemy Natur i wrzucamy łososia porwanego na mniejsze kawałki, pokrojone ząbki czosnku i oliwki. Smażymy ok. 5 min. Następnie dodajemy makaron i łyżkę pesto. Smażymy, aż makaron leciutko się przysmaży z wierzchu. Gotowe penne przekładamy na talerzyki i posypujemy startym parmezanem i pokrojonym drobno koperkiem. Gotowe!


1 komentarz:

  1. Ta potrawa jest boska! Ważne, żeby było dużo sera żółtego, który pod wpływem ciepła rozpuszcza się i smakuje naprawdę dobrze!

    Osobiście polecam penne z cukinią i łososiem.

    Pozdrawiam. :)

    OdpowiedzUsuń